Програми за 2021

Програми на Роук за 2021

   

Поради ситуацията с COVID-19 през 2021 година няма да провеждаме стандартни програми. Школа Роук ще се съсредоточи изцяло върху подпомагане на деца, изпаднали в трудно положение поради извънредните мерки в страната. Инициативите ни ще бъдат поетапно обявявани на тази страница, както и в нашия нов ФБ профил.

 

От 1 Септември 2021 до 1 Октомври 2021 обявяваме следния:

🍀 🙂 КОНКУРС ЗА ЩАСТИЕ 😉 🍀

Поради трудната и нездравословна ситуация, в която се намират нашите деца през последните месеци, в Школа за Приключения Роук решихме да дадем възможност на няколко деца да спечелят награда след приключването на ограниченията за пътуване - незабравимо няколкодневно приключение сред природата във високата планина, изцяло безплатно и спонсорирано от нас и БАЕС. Във връзка с това обявяваме конкурс за личен видео клип (или, по изключение, есе) с размисли на тема “Светът от древността и съвременния свят - какво спечелихме и какво загубихме?”

Окуражаваме младежи от 11 до 16 годишна възраст да ни изпратят клипчета със своята гледна точка за разликите между органичния свят на древността и съвременния технологичен свят - така както си ги представяте и както ги усещате. БЪДЕТЕ ЧЕСТНИ, говорете ни от душата си, не се притеснявайте как звучите, единственото, което има значение са мислите ви!

Кандидатите могат да ни изпратят линк към своето клипче на мейл: office@rokeadventure.com, или в нашата Фейсбук страница на лично съобщение. Не пропускайте да ни напишете името и възрастта си. Ще отговорим само на онези, които наистина са се потрудили, а децата, които ни направят най-силно впечатление с разсъжденията си ще спечелят преживявания сред природата, които ще им оставят светъл спомен за цял живот! 🙂

‼️ВАЖНО: За онези, които се притесняват или нямат техническа възможност да изпратят клип и вместо това ни изпращат есе, молим родителите да НЕ пишат съчинения от името на децата си и да не им помагат! Това си личи - имаме 30 годишен опит в общуване с деца, не ни тествайте. Такива съчинения ще бъдат директно дисквалифицирани.😉

Също така, не публикувайте линкове или текстове като коментар на тази тема. Приемаме ги само на пощата си или на лично съобщение.

Желаем от сърце успех на всички участници! 🍄

 

Нива на програмите в Роук:

 

А+

Най-високото и престижно ниво програми в Роук, които дават право на участниците да се запознаят с всички спортове и занимания, практикувани в Школата. Кандидатстването за А+ програма е чрез индивидуално интервю, изборът на участниците се извършва изцяло от нас. Успешно завършилите програма от ниво А+ остават част от школата и след завършването на програмата могат да се присъединят към клубовете ни по интереси, както и да преминат обучение за стажант-инструктори в бъдеще. А+ програмите са с много малки групи (3-5 деца) и продължават по няколко месеца, понякога и до година. 

А

Програмите от ниво А са съсредоточени върху едно единствено занимание или спорт. Те представляват интензивни курсове по дадена дисциплина, с продължителност от няколко седмици до месец. Както и при ниво "А+" кандидатите преминават през индивидуално интервю и участниците в програмата се избират от нас. Успешно завършилите такива програми имат право да кандидатстват с предимство за нашите А+ програми. 

B

Програмите от ниво B са еднодневни и неколкодневни събития, често организирани съвместно с училища и други институции. Групите за тези програми обикновено са до 20 деца, избрани съвместно от Роук и институцията с която работим. Възможно е по време на такива програми някои деца, които се представят изключително добре да получат покана от нас за кандидатстване в програма от по-високите ни нива.

C

Полу-дневни демонстрации и събития. Тези програми обикновено са свързани с първоначално запознаване на групи деца с даден спорт. Отново, възможно е школата да отправи персонална покана към някои от участниците в такива събития за кандидатстване в по-елитните ни програми.

     

   

Текущи програми

   

   

Обучение на младши инструктори към Роук

Изисквания към кандидатите: Програмата е за деца, които са силно мотивирани да прекарат живота си сред природата, в света на екстремните спортове и приключенията. Необходима е и силна мотивация на родителите, за да подкрепят децата си в алтернативен, природосъобразен начин на живот, който включва сериозна ангажираност към Роук. Кандидатите трабва да са в отлична физическа форма.

Възрастова група: 10-15г.

Брой деца: 1-2

Цена: Програмата е изцяло спонсорирана от Роук и БАЕС и е БЕЗПЛАТНА за участниците.

Ниво: А++ (оставане в Роук :) )

Основен фокус: Всички спортове и занимания, практикувани в Роук, с първоначален силен фокус върху спелеология, пътешествия и бойни изкуства.

Начин на подбор на участниците: Индивидуално интервю с детето и при одобрение последващ разговор с родител.

Описание на програмата:

Тази програма не е стандартна - последната такава беше проведена през далечната 2008г. Ще бъдат избрани 1 или 2 деца за първоначална селекция на младши инструктори към Роук. След продължително и сериозно обучение по спелеология, скално катерене, бойни изкуства и всички останали дисциплини, практикувани при нас на тези деца ще бъде даден шанс за кариера в областта на екстремните спорове в нашите организации в България и чужбина. Обучението на младши инструктори в Роук типично продължава години и от децата постепенно се очаква сериозна ангажираност, а от родителите - пълна подкрепа. Целият екип на школата ни е изграден от инструктори, които са преминали като деца през това обучение. Онези, които бъдат избрани ще преживяет чудеса и ще имат изключително редкия шанс да се развиват и израстват, водейки здравословен и напълно осигурен живот на вълнуващи приключения и общуване с природата - целият ресурс на Роук ще застане зад тях.

 

За да кандидатствате за тази програма, моля попълнете долната форма за контакт. След това ние ще се свържем с вас за насрочване на разговор с вас и с вашето дете. Алтернативно, можете да ни пишете и директно на  

  

Пещерен Клуб "Мартел"

Изисквания към кандидатите: Програмата е за деца, които са силно мотивирани да получат задълбочени познания по пещерно дело и спелеология и да прекарват времето си сред природата. Необходима е и силна мотивация на родителите, за да подкрепят децата си в алтернативен, природосъобразен начин на живот (което включва осигуряване на децата на минимум по един свободен ден всеки уикенд и достатъчно свободно време през седмицата за теоретични занимания).

Възрастова група: 11-16г.

Брой деца: 1-2

Цена: Програмата е изцяло спонсорирана от Роук и БАЕС и е безплатна за участниците. Те ще трябва да си набавят сами само най-базовата лична екипировка - пещерен гащеризон и ботуши. Ако имат затруднения с това и него ще осигурим.

Ниво: А+

Основен фокус: Спелеология, пещерни изследвания

Допълнителни занимания: Тъй като програмата е от клас А+ участниците ще имат възможност да практикуват всички спортове и занимания, застъпени в Роук - скално катерене, бойни изкуства, кайт сърф, парапланеризъм, гмуркане и др.

Начин на подбор на участниците: Индивидуално интервю с детето и при одобрение последващ разговор с родител.

Описание на програмата:

Тази програма е за нови попълнения в клуба по спелеология "Е.Мартел", който съществува от 1991 година. С течение на времето успешно представилите се участници ще получат задълбочени познания по обща геология, хидрогеология, спелеология, пещерно гмуркане и ще придобият умения за проникване в хоризонтални пещери, пропасти и подводни пещери. Тази програма няма фиксиран график на занятията, нито срок, онези, които се представят добре ще бъдат постепенно доста ангажирани и ще получат възможност да се включат в изследователската дейност на ПК "Е. Мартел" към школата, като в план спелеология ще взимат участие в откриването на нови пещери и в текущото изследване на пещерите открити от нашия екип през последните 27 години.

 

За да кандидатствате за тази програма, моля попълнете долната форма за контакт. След това ние ще се свържем с вас за насрочване на разговор с вас и с вашето дете. Алтернативно, можете да ни пишете и директно на  

  

Клуб "Гед"

Изисквания към кандидатите: Програмата е само за деца, чиито родители са избрали да ги отглеждат без електронни устройства и без целодневна училищна заетост. Децата трябва да имат силна лична мотивация за участие, както и изявена самостоятелност.

Срок за кандидатстване Целогодишно

Възрастова група: 10-15г.

Ниво: А+

Основен фокус: Всички дейности и спортове, практикувани в Роук

Начин на подбор на участниците: Индивидуално интервю с детето и при одобрение последващ разговор с родител.

Цена на програмата: Участниците ще бъдат частично или пълно спонсорирани от БАЕС. Степента на спонсориране се определя индивидуално за всеки участник.

Описание на програмата:

Поради това, което се случва със съвременните деца тази година Роук обявява целогодишен прием на деца, които се отглеждат алтернативно и без електронни устройства. Децата ще получат подкрепа в този начин на живот и пълен достъп до всички дейности на школата - бойни изкуства, планински спортове, медитация и всичко останало, според индивидуалните интереси на детето. Подробностите ще бъдат обсъдени с всяко одобрено дете и с неговите родители и подходът ни ще бъде изцяло на индивидуален принцип. Целта на програмата е цялостно подпомагане на израстването на тези деца.

 

За да кандидатствате за тази програма, моля попълнете долната форма за контакт. След това ние ще се свържем с вас за насрочване на разговор с вас и с вашето дете. Алтернативно, можете да ни пишете и директно на  

  

  

Завършили програми

   

   

ПРОГРАМАТА Е ПРИКЛЮЧИЛА!

   

Клуб "Нария"

Брой участници: 3-5

Възрастова група: 10-15г.

Продължителност на програмата: 2-3 месеца

Ниво: А+

Основен фокус: Бойни изкуства

Допълнителни занимания: Пещери, Катерене, Гмуркане, Стрелба с лък

Период за кандидатстване: Януари 2019

Изисквания към кандидатите: Добре физическа форма и издръжливост. Силна лична мотивация за участие.

Стартиране: Началото на Февруари

Цена на програмата: Традиционно първата ни програма за всяка година има две нива на частично спонсориране от БАЕС и таксата за участниците ще е значително под стандартните ни цени. Условията за участие ще бъдат подробно обсъдени с успешните кандидати.

Описание на програмата:

Програмата ще има много силен фокус върху бойни изкуства - Винг Чун Кунг Фу, приложно Айкидо, Джуцу стилове и самоотбрана. Тренировките се провеждат в доджото на Роук с двама треньори и са на изключително високо ниво - всяко дете се води по индивидуална програма. Това което правим в сферата на бойните изкуства за деца е съвсем различно и много по-сериозно от дейността на спортните клубове. Извън това ще има и доста занимания, свързани с пещерно дело (сред природата) и катерене (в зала, в зимния период). Ще имаме малко занимания по стрелба с лък, гмуркане, както и при желание - йога и медитация (техники за концентрация). Тази програма е от ниво А+, което означава, че в хода на провеждането й участниците ще могат при голямо желание и демонстрирани качества да получат достъп до всички дейности които се практикуват в Роук. Успешно завършилите програмата ще имат шанса да бъдат приети в постоянните ни клубове по интереси. 

 

За да кандидатствате за тази програма, моля попълнете долната форма за контакт. След това ние ще се свържем с вас за насрочване на разговор с вас и с вашето дете. Алтернативно, можете да ни пишете и директно на  

  
   

ПРОГРАМАТА Е ПРИКЛЮЧИЛА!

   

Програма "Джедай"

Брой участници: 4-6

Възрастова група: 10-15г.

Продължителност на програмата: 2 седмици

Ниво: А

Основен фокус: Самозащита, разрешаване на конфликтни ситуации

Период за кандидатстване: 23 януари - 10 февруари 2019

Изисквания към кандидатите: Силна лична мотивация за участие.

Занимания: Четири двучасови занятия/тренировки в продължение на две седмици, понеделник и четвъртък вечер.

Стартиране: След оформяне на групата

Цена на програмата: Програмата е изцяло спонсорирана от БАЕС и участието за децата е БЕЗПЛАТНО.

Описание на програмата:

Програмата включва обучение на децата в базови техники за замозащита и за разсейване на конфликтни ситуации в училище и извън дома. Подходяща е за деца, които имат проблеми с тормоз от връсници и по-големи. На всяко дете ще се обърне индивидуално внимание и ако е необходимо ще се поддържа връзка с него и след приключване на програмата. Фокусът ни е върху избягване на агресия и работа с трудни и остри ситуации.

 

За да кандидатствате за тази програма, моля попълнете долната форма за контакт. След това ние ще се свържем с вас за насрочване на разговор с вас и с вашето дете. Алтернативно, можете да ни пишете и директно на  

  
   

ПРОГРАМАТА Е ПРИКЛЮЧИЛА!

   

Програма "Ип Ман"

Брой участници: 6

Възрастова група: 10-15г.

Продължителност на програмата: 3 седмици

Ниво: А

Основен фокус: Въведение в света на бойните изкуства

Период за кандидатстване: 20 Декември 2018 - 05 Януари 2019

Изисквания към кандидатите: Силна лична мотивация за участие.

Стартиране: След оформяне на групата

Цена на програмата: Програмата е изцяло спонсорирана от БАЕС и участието за децата е БЕЗПЛАТНО.

Описание на програмата:

Програмата е с цел въведение в ползата и смисъла от практикуване на източни бойни изкуства и е с общ характер. Включва демонстрации и тренировки три пъти седмично в продължение на един месец. Децата преминали през нея след приключването й ще бъдат насочени към утвърдени спортни клубове в София.

 

За да кандидатствате за тази програма, моля попълнете долната форма за контакт. След това ние ще се свържем с вас за насрочване на разговор с вас и с вашето дете. Алтернативно, можете да ни пишете и директно на